Schade in Saramacca niet al te groot

De schade in Saramacca valt mee, dan in eerste instantie werd gedacht. Districtscommissaris Arunkoemar Ramdhani zegt dat de schade, wat betreft gebouwen, geschat wordt op SRD 6000 tot SRD 8000. Ook enkele boeren hebben schade geleden aan hun arealen. Heel wat vruchten- en bananenbomen hebben het moeten ontgelden, maar de schade is op dit moment heel moeilijk in geld uit te drukken. Dc Ramdhani zegt dat hij nog bezig is met de inventarisatie van de landbouwers, maar zoals het ernaar uitziet, dan valt de schade ook wel mee.
De dc is heel trots op de samenleving van Saramacca. De getroffenen hebben niet zitten wachten op hulp, maar hebben zelf de handen uit de mouwen gestoken om de schade, aangericht door de rukwinden, zo snel als mogelijk te herstellen. Er zijn zelfs twee families te Dampoenton geweest die met de hulp van buren de hele avond hebben gewerkt om het dak te repareren. De volgende dag om acht uur waren de werkzaamheden voltooid.
Het commissariaat heeft zelf geholpen met de renovatie van drie huizen, de toilettengroep van een glo-school en een bushuisje. Ook heeft het commissariaat hulp geboden bij de reparatie van twee huizen in het ressort  Jarikaba.

error: Kopiëren mag niet!