Notoire oplichter aangehouden

De 42-jarige Niven G. is op dinsdag 19 juni door de politie aangehouden en ingesloten in verband met een serie oplichtingszaken. Hij wist bejaarde vrouwen, die hij in de binnenstad benaderde, zover te krijgen dat zij gouden sieraden aan hem afstonden die hij zogenaamd wilde namaken en daarom moest tonen aan een juwelier. Hij wist het vertrouwen van zijn slachtoffers te winnen door in een babbeltje te doen blijken dat hij hun familieleden of kennissen goed kende.
Niven, die zich in een taxi verplaatste, bood zijn slachtoffers aan om hun naar huis te liften. In de taxi wist hij zijn slachtoffers zover te krijgen dat de slachtoffers hun sieraad aan hem gaven om als voorbeeld te tonen aan een juwelier. Niven liet de taxi stoppen voor een juwelierszaak met de mededeling dat hij snel het sieraad aan de juwelier ging tonen zodat het voor hem nagemaakt zou kunnen worden. Niven ging dan  weg met het sieraad om niet meer terug te keren. De politie heeft sterk het vermoeden dat Niven G. meer slachtoffers heeft gemaakt dan zij die al aangifte hebben gedaan. Slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan, worden opgeroepen die alsnog te doen. De aangiftes kunnen gedaan worden bij de recherche van het politiebureau Nieuwe-Haven. Behalve telefonisch is de afdeling ook te bereiken via het e-mailadres [email protected].

error: Kopiëren mag niet!