Jongensjeugdfinale: Yellow Birds verliest thriller in laatste quarter van CLD

Het is elk jaar een thriller als de beste jeugdbasketbalverenigingen van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA), Yellow Birds en CLD, tegenover elkaar staan in de finale play-offs. Zo was het ook zaterdag, waarbij game 1 van de finaleserie werd gespeeld in de Ismay van Wilgen Sporthal. Na een 39-31 ruststand voor Yellow Birds, won CLD uiteindelijk de wedstrijd met 76-72.
Yellow Birds stond in de eerste quarter achter met 7 punten doordat CLD deze won met 21-14. In de tweede quarter kwamen de gele vogels goed terug en namen een 8 punten voorsprong door met 25-10 CLD te domineren. In de derde quarter werd de voorpsrong uitgebreid naar 10 punten, nadat Yellow Birds deze won met 21-19. Maar in de laatste quarter lachte CLD als laatste, want ze won deze met 26-12 en won zo de match met 76-72.
De topscorer bij CLD werd Shawn Langguth met 18 punten; Jay Aikman en Roche Grootfaam hadden elk 14 punten. Voor Yellow Birds nam Gylan Watamaleo 21 punten voor zijn rekening. Savier Haas en Yawende Landburg hadden elk 13 punten. Game 2 wordt donderdag om 16.00 uur gespeeld.
In de Hoofdklasse won Ruckers met 78-66 van De Arend. Henry Hoever maakte 28 punten voor Ruckers, Stefano MacBean 18 voor De Arend.

error: Kopiëren mag niet!