Minister praat met organisaties over criminaliteitsbeheersing

Minister Edward Belfort van Justitie en Politie ontving gisterochtend verschillende organisaties op zijn kabinet om met hen te praten over criminaliteitsbeheersing. Hij kondigde hierbij aan dat het criminaliteitsbeheersingplan binnenkort in samenwerking met het ministerie van Defensie wordt uitgevoerd. In de uitvoering zullen er landelijk verhoogde controles worden gepleegd. Met deze actie wil de minister de criminaliteit naar een beheersbaar niveau brengen. Op de meeting waren vertegenwoordigers van de Vereniging van Winkeliers, de Consumentenbond, de Consumentenkring, het Nationaal Jeugdparlement (NJP) en de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos) aanwezig.
De minister wil dat de vertegenwoordigers van de verschillende organisaties in hun eigen omgeving werken aan ontmoediging van criminaliteit. Ondernemers moeten volgens hem zoveel mogelijk zichzelf beschermen en alternatieve mogelijkheden bedenken om zo veilig mogelijk met grote geldsbedragen om te gaan.
De bewindsman benadrukte dat de aanpak van criminaliteit bij een gezond gezin begint. De criminaliteit zal volgens hem afnemen, wanneer vooral vaders erbij stilstaan dat hun bijdrage in het gezin zeer belangrijk is. Voor het Jeugdparlement is er hierin een belangrijke rol weggelegd om jongeren  te informeren over hun verantwoordelijkheid. “De thuissituatie is zeer belangrijk”, benadrukte minister Belfort.
NJP-voorzitter Derryl Boetoe merkte op dat er duidelijker beleid gemaakt moet worden voor de resocialisatie van veroordeelden, maar ook hoe te voorkomen dat jongeren het criminele pad opgaan. Akmos-voorzitter Sham Binda vindt dat er opgetreden moet worden tegen personen die ’s avonds voor supermarkten hangen en alcohol nuttigen en zij die zich schuldig maken aan geluidsoverlast in woonomgevingen.
Rudie Balak van de winkeliersvereniging en Rudy Balker van de Consumentenbond gaven beide aan het beleid van de minister volledig te ondersteunen. Het ministerie belegt vandaag een persconferentie om de rest van de samenleving te informeren over het uit te voeren plan.

error: Kopiëren mag niet!