Buseigenaar : ‘Die mevrouw wilde mij chanteren en geld opeisen’

‘Het is helemaal niet waar wat mevrouw Martokarijo loopt rond te vertellen over mij. Niets is waar wat ze zegt. Ik heb haar nooit SRD 1.000 aangeboden om de schuld van de aanrijding op zich te nemen. Integendeel chanteerde ze mij door geld op te eisen voor de 15 dagen waarop haar man niet naar het werk zou gaan vanwege de aanrijding. Ze eiste iets van SRD 1.500.’ Dit zegt de buseigenaar van de lijnbus die betrokken was bij de aanrijding met een pick-up te Poelepantje.
De buseigenaar vertelt aan Dagblad Suriname dat meteen na de aanrijding de politie de buschauffeur als de veroorzaker van de aanrijding had aangemerkt. ‘Ik heb dit geaccepteerd en ben direct gaan claimen bij de verzekeringsmaatschappij. Het was een duidelijke aanrijding, hoe kon ik dan de tegenpartij vragen om de schuld op zich te nemen? Het geval is zelfs opgenomen op een veiligheidscamera, waarop te zien is dat de bus fout is. Hoe kan ik dan de tegenpartij vragen om de schuld op zich te nemen’, zegt de eigenaar van de PE-bus. ‘De chauffeur die betrokken was, heeft mij in schulden gejaagd; nu komt hij niet meer rijden.’
De buseigenaar zegt dat Martokarijo werkelijk een aangetrouwd familielid is. ‘Daarom belde ik haar man op om meer info te krijgen over het gebeurde. Ik wilde weten wat mijn chauffeur precies had uitgehaald. Ik belde niet om hen om te kopen of de schuld op hen te schuiven. Toen kwam de vrouw aan de telefoon en zei dat ze geld nodig had, omdat haar man door het ongeval in het ziekenhuis lag. Hij kon niet werken en ze hadden geen geld. Ze eiste toen voor elke dag dat de man niet aan het werk zou verschijnen SRD 100 op. Ze gaf aan dat het ruim 2 weken zou duren voordat hij weer de oude was, dus ik moest hen SRD 1.500 betalen’, legt de buseigenaar uit.
De buseigenaar geeft aan dat al na 2 dagen de man ontslagen was uit het ziekenhuis. ‘Ik heb zelf zoveel schulden om af te lossen. En nu moet ik mijn bus ook nog repareren. Hoe zou ik deze vrouw dan betalen? Ik zei tegen haar dat het niet mogelijk was en daarover is ze heel boos geworden.’ De eigenaar van de bus vindt het erg dat hij beschuldigd wordt van omkoping.

error: Kopiëren mag niet!