Buitengewoon geraffineerde oplichter aangehouden

Gerardus S. is gisteren op verdenking van oplichting aangehouden en ingesloten. Er zijn tot op dit moment drie aangiftes tegen hem gedaan, maar de politie van de afdeling Fraude heeft zeer sterk het vermoeden dat deze man meer personen  tot slachtoffers heeft gemaakt. Garardus S. doet zich voor als jurist en verkoopt percelen. De slachtoffers worden door Gerardus voorgehouden dat zij de percelen op basis van afbetaling bij hem mogen kopen, nadat er een voorschot is betaald. Als het totaal bedrag voor de percelen was betaald, zouden de percelen volgens de oplichter overgeschreven worden op hun naam.
Terwijl de slachtoffers bezig zijn met de afbetaling van de percelen, neemt Gerardus een hypothecaire lening bij de bank met de percelen als onderpand. Hij lost de schuld bij de bank niet af, waardoor de percelen door de bank geveild worden. De slachtoffers worden geen eigenaren van de percelen en  zijn  hun geld ook nog kwijt. Een andere oplichterstreek die Gerardus heeft uitgehaald, is het als gevolmachtigde verkopen van twee percelen. Ook op basis van afbetaling. Nadat het af te lossen bedrag door zijn slachtoffers betaald was, liet Gerardus met een notariële volmacht de percelen op zijn naam overschrijven. Hij nam vervolgens een forse lening bij een geldschieter met de percelen als onderpand. Deze lening loste hij niet af. Die percelen zijn op de veiling beland.
Ook heeft Gerardus iemand met behulp van leugentaal ertoe kunnen bewegen om hem een geldsbedrag af te geven, waarbij hij een cheque voor de persoon uitschreef die op een bepaalde datum bij een bank verzilverd kon worden Toen de persoon  de cheque aan de bank aanbood, bleek die ongedekt te zijn. Andere slachtoffers van Gerardus S. worden opgeroepen om zo snel mogelijk contact te maken met de afdeling Fraude op het politiebureau Nieuwe Haven.

error: Kopiëren mag niet!