Alendy keurt maatregel minister Blokland tegen Comvalius af

Het onder curatele stellen van de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) vindt Caprino Alendy, de voorzitter van de BEP, geheel misplaatst. Hij vraagt zich af waarom de SZF – directeur, Stephen Comvalius,  geen overeenkomsten mag sluiten die verregaande consequenties hebben. Hij heeft immers al die jaren een heel goede job gedaan. Ook mag hij geen handelingen plegen in de personele sfeer. Deze beperkingen hebben te maken met ‘gewijzigde beleidsinzichten’.
Alendy zegt dat wanneer zaken niet lopen conform de geldende beleidsinzichten de verantwoordelijke persoon in kwestie wordt opgeroepen en hem wordt dan duidelijk aangegeven wat het nieuw beleid is. Als dat is gebeurd en de uitvoering daarvan toch nog te wensen overlaat, dan vindt de BEP-voorzitter het meer dan eerlijk dat er maatregelen getroffen worden. Deze plotselinge maatregel van de nieuwe minister komt heel vervelend over bij Alendy.
Volgens berichten komt de SZF- directeur uit de gelederen van de BEP. De partijvoorzitter zegt dat in de werkrelatie politiek geen rol mag spelen. Het staat in de grondwet dat niemand om politieke redenen ontslagen dan wel ontheven mag worden. Alendy zegt dat hij Comvalius als een goede medewerker heeft gekend, maar nooit een politiek gesprek met hem heeft gehad. Hij zegt nooit een formulier gezien te hebben, waaruit geconcludeerd kan worden dat Comvalius lid is van de partij. Comvalius was een goede medewerker op het ministerie van Volksgezondheid en werd op basis van zijn capaciteiten tot directeur van SZF benoemd en niet omdat hij tot de politieke partij van Alendy behoort. Naar zeggen van Alendy zijn er mensen die geen lid zijn van een organisatie, maar gewoon sympathiseren met de organisatie. De benoeming van Comvalius was geen misgreep geweest van voormalige minister Celsius Waterberg, meent Alendy.  “Comvalius heeft een goede job gedaan.”

error: Kopiëren mag niet!