28th Biënnial Conferentie in aantocht

Om de twee jaar organiseert de Caribbean Nurses Organization (CNO) de Biënnale Conferentie, waarbij verpleegkundigen van het Caraibisch gebied worden gehuldigd voor de bijdrage die  zij hebben  geleverd bij het verrichten van hun beroep als verpleegkundige. Op 21 oktober 2012 wordt de 28ste  Biënnale Conferentie georganiseerd, waarbij Suriname het gastland is. Het thema voor dit jaar is: “Verpleegkundigen en Vroedvrouwen reageren op de uitdagingen van de globalisering.
De CNO is de oudste regionale professionele organisatie van de nationale verenigingen van verpleegkundigen in het Caraibisch gebied. Deze organisatie werd in augustus 1957 opgericht op het West Indisch eiland Antigua. De CNO is een organisatie voor verpleegkundigen, gevormd door verpleegkundigen van het Caribisch gebied en de aangrenzende landen en eilanden. Het doel van de CNO is om te werken aan de verbetering van de kwaliteit van het leven door efficiënte gezondheidszorg aan te bieden aan alle mensen van het Caribisch gebied. De missie van CNO is het bevorderen van de verbetering van de normen van de verpleegkundige zorg, door het bevorderen van het educatieve, economische en professionele welzijn van alle verpleegkundigen.
In verband hiermee brachten op woensdag 20 juni  vijf bestuursleden van de CNO, vergezeld door de president van de Vereniging van Verpleegkundigen, mw. Wallerlei- Kumbangsila, een kennismakingsbezoek aan de minister van Volksgezondheid, Michel Blokland.
Tijdens dit onderhoud heeft de Volksgezondheidminister toegezegd een financiële bijdrage te leveren voor de aankomende conferentie. De Biёnnial Conference wordt elke keer in een ander Caraibisch land gehouden en om dit tot stand te brengen en het te doen slagen, wordt er steeds weer financiële hulp gevraagd aan het desbetreffende gastland.
President Desire Bouterse heeft toegezegd bij de openingsceremonie aanwezig te zullen zijn.

error: Kopiëren mag niet!