Inbreker gaat voor een jaar de bak in

Albert Fernandes is vanaf zijn 12de jaar begonnen met marihuanagebruik. Hij is een aantal keren veroordeeld wegens diefstal. In de nacht van 27/28  oktober 2011 heeft hij in de schoenenwinkel  Star Shoes ingebroken. Op 3 november van het vorig jaar heeft hij wederom een inbraak gepleegd. Ook heeft hij op 3 december van het vorige jaar geld weggenomen. Fernandes werd gisteren schuldig bevonden en gaat voor een jaar de bak in.
Het Openbaar Ministerie (OM) achtte de twee inbraken wettig en overtuigend bewezen. Ten aanzien van het wegmaken van een geldsbedrag kwam het OM niet tot het overtuigend bewijs en vroeg daarvoor vrijspraak.
De verdediging benadrukte dat de verdachte de twee feiten volmondig heeft bekend, echter ontkent hij het derde feit. De raadsvrouw kon zich terugvinden in de eis van de officier van justitie. Zij verzocht de rechter om de verdachte een zodanige vermaning te geven dat hij verplicht wordt om zich te laten begeleiden. De advocaat merkte op dat de verdachte tijdens zijn detentie er veel  beter uitziet dan voorheen.
“De verdachte heeft geen vaste woon- en verblijfplaats. Als hij er nu beter uitziet, is het niet verwonderlijk voor mij”, merkte de rechter op. De rechter las uit een politieverklaring dat deze verdachte zes jaar geleden de winkelzaak op dezelfde manier had bestolen. Toen was hij ook op heterdaad betrapt. De rechter vonniste Fernandes, conform de eis, tot een celstraf van een jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!