Suriname gaat ‘open sky-overeenkomst’ aan met VS

Een onderhandelingsteam van de ministeries van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Buitenlandse Zaken begint vandaag een bespreking met een delegatie uit de Verenigde Naties om te komen tot een ‘open sky-overeenkomst’. De Surinaamse delegatie staat onder leiding van de directeur van TCT, Thelma Douglas-Pinas. Beide landen willen komen tot een overeenkomst, waarbij ondernemers in staat zijn onbeperkt gebruik te maken van de mogelijkheden. De VS heeft met veel landen zo een overeenkomst. Nu volgt ook Suriname. Zo een open sky-overeenkomst zonder beperkingen heeft Suriname met nog geen enkel land gesloten.
Dagblad Suriname verneemt dat de twee onderhandelingsteams woensdag reeds een principeovereenkomst willen tekenen. De gesprekken zijn via de digitale mogelijkheden reeds voorbereid. In de onderhandelingscommissie zit ook een luchtvaartjurist die zich al gebogen heeft over de te sluiten overeenkomst. De overeenkomst is niet op de maat gesneden van de National Carrier, de SLM. Alle ondernemers die in de luchtvaartsector actief zijn, kunnen gebruikmaken van de resultaten die bereikt zullen worden. Voor de onderhandelingen en het tekenen van een principeakkoord zijn twee dagen uitgetrokken. De gesprekken beginnen vandaag in hotel Torarica.

error: Kopiëren mag niet!