Nieuwe voorraad Nutrilon goed voor circa twee maanden

De distributie van de babyvoeding Nutrilon 1 en 2 is gisteren vroeg begonnen. Alle RGD-poliklinieken zijn inmiddels bevoorraad. De lading arriveerde zoals beloofd vrijdag in Suriname. Radjen Ramsoediet, directielid Combe Markt, zegt dat zij met deze voorraad het zeker nog anderhalf maand tot twee maanden volhouden. Ramsoediet zegt dat de bestellingen op basis van wat er wordt verkocht, worden geplaatst. Maar rekening houdende met enkele onvoorziene omstandigheden wordt er bij het plaatsen van de bestelling een marge van 10% extra gehanteerd. Het is de timing van de verscheping die maakt dat de lading laat arriveert in Suriname. De bestelling wordt wel op het juiste moment geplaatst.
Ramsoediet geeft aan dat de bestellingen die nu reeds zijn gedaan door dezelfde scheepvaartmaatschappij verscheept zullen worden. De lading die al verscheept is en onderweg is, kan immers onmogelijk geplaatst worden in een andere container. Er moet dan vanuit het land vanwaar de lading overgeheveld wordt, een aantal documenten opgemaakt worden, wat heel lastig is. Voor de nieuwe lading zal te zijner tijd wel uitgeweken worden naar een andere scheepvaartmaatschappij.
De stagnatie in de aanvoer was te wijten aan het stakend douanepersoneel. Een andere oorzaak was de gestage productie in Argentinië. De moedermaatschappij Nutricia Zoetermeer Nederland is bezig met de overname van het productieproces van haar zusteronderneming in Argentinië. Zij zijn niet blij met de gang van zaken van het zusterbedrijf. Het productieproces liep niet zoals verwacht, waardoor de bestellingen nooit op tijd geleverd konden worden. Ramsoediet gelooft dat wanneer de overname afgerond zal zijn, dit probleem tot het verleden zal behoren. Er zal dan rechtstreeks vanuit Nederland geïmporteerd worden. Een lading vanuit Nederland met een snelle afvaart naar Suriname neemt slechts 10 dagen in beslag, terwijl de verscheping van een lading vanuit de Amerika’s naar Suriname soms wel 3 tot 4 weken duurt.

error: Kopiëren mag niet!