Twee douaneambtenaren ingesloten wegens fraude

Het afgelopen week zijn twee douaneambtenaren en een burger aangehouden en ingesloten. Zij worden onder meer verdacht van overtreding van de Wet economische delicten en valsheid in geschrifte. Zij wilden de Staat Suriname vermoedelijk benadelen door geen invoerrechten te betalen voor goederen die geïmporteerd waren. Een container met goederen, bestemd voor doorvoer naar Guyana, is vervoerd naar het district Nickerie waarna de container met goederen terug is gereden naar Paramaribo. De goederen wilde men vermoedelijk hier te lande verhandelen, zonder dat er invoerrechten voor de goederen betaald was. Het is namelijk zo dat er geen invoerrechten aan Suriname wordt betaald voor  goederen, bestemd voor doorvoer naar het buurland Guyana. De container met inhoud is hangende het onderzoek in beslag genomen.  De douanerecherche heeft deze zaak aan het licht gebracht, waarna de politie is ingeschakeld om het onderzoek voort te zetten.

error: Kopiëren mag niet!