Speciaal Onderwijs Lelydorp ondergebracht in nieuw pand

Het Speciaal Onderwijs Lelydorp is sinds een week gehuisvest in een nieuw gebouw aan de Lelydorperweg. Schoolhoofd Martha Andoisie zegt heel blij te zijn dat zij eindelijk terecht zijn in een veilig onderkomen. De school in ondergebracht in een nieuwbouw.  “We zijn blij dat wij in een ander gebouw mogen onderwijzen.” De school is voorzien van water, maar er is nog geen elektriciteit aanwezig. Dit maakt volgens het schoolhoofd dat bepaalde vakken, waarbij je elektriciteit nodig hebt, niet onderwezen kunnen worden. Op deze school zijn er kinderen die een moeilijk leergedrag hebben. Zij zijn beter in het praktisch onderwijs dan de cognitieve vakken. Volgens haar sta je versteld van de dingen die de leerlingen kunnen vervaardigen.
Andoisie zegt dat zowel zij als de leerkrachten en de leerlingen heel blij zijn met hun nieuw onderkomen. De motivatie bij een ieder is terug en er wordt volgens de normale uren onderwezen. Geen reden meer om de school om tien uur te sluiten. Schoolleider Andoisie hoopt dat de school heel gauw wordt voorzien van elektriciteit.
Het schoolgebouw verkeerde al jaren in een zeer deplorabele staat. De leerkrachten van de school waren vanwege de staat waarin het gebouw zich bevond, vanaf het begin van het tweede kwartaal in staking. De school sloot dagelijks om tien uur. De school was in een gebouw van Naks Volkshogeschool ondergebracht.

error: Kopiëren mag niet!