Politie krijgt 50 pick-ups en 25 motorfietsen

Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) zal binnenkort nieuwe voertuigen aanschaffen voor het Korps Politie Suriname (KPS). Volgens minister Edward Belfort is de missive de Raad van Ministers al gepasseerd. Het gaat om 50 pick-ups en 25 motorfietsen, die landelijke verspreid zullen worden. Dit haalde hij aan op een persconferentie tijdens een werkbezoek aan Nickerie. Daarbij deed hij ook een beroep op de agenten om zuinig met de voertuigen om te gaan. ‘Onderhoud de voertuigen als een huisvader’, gaf Belfort aan. In Nieuw Nickerie is een zevental politiewagens op de reparatieplaats. Het lijkt meer een kerkhof van politiewagens in het centrum van het rijstdistrict.
Belfort was bij zijn bezoek aan Saramacca, Coronie en Nickerie vergezeld van waarnemend korpschef  Humphrey Tjin Liep Shie en stafleden van het KPS. Het doel van hun oriëntatie is om de problemen die in de districten spelen, aan te horen. De minister bracht allereerst een bezoek aan de brandweerkommandant in Coronie. Tijdens hun bezoek aan Nickerie was er een tussenstop gemaakt bij de politiepost Burnside, alwaar er een roadblock werd gehouden door waarnemend korpschef Tjien Liep Shie. De controle heeft erin geresulteerd om een vreemdeling en een Nickeriaan, die twee flessen kwik vervoerden, aan te houden. Minister Belfort heeft ook een bezoek gebracht aan politiepost Burnside. In Nickerie heeft  de delegatie een bijeenkomst gehad met districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh. Een bezoek aan de backtrackroute stond ook op het  programma.

error: Kopiëren mag niet!