De technologische revolutie neemt ons in de maling Sportcolumn door Satis Baldewsingh

Het is blijkbaar wishful thinking dat met de technologische revolutie mensen toleranter zouden worden. Diezelfde snufjes die eigenlijk ervoor moesten zorgen dat communicatie met minder ruis zou verlopen, is intussen verworden tot het uitverkoren middel om mensen diep te pijnigen, tot op het bot toe. Iedereen kent intussen het brute geweld dat een artieste is overkomen. Alhoewel ik weet dat ze een heel sterke persoonlijkheid is, toch kan het niet anders dat wat heeft plaatsgevonden haar de rest van het leven zal achtervolgen, als zou ze het ooit een plaats kunnen geven. Vreselijk wat een kind van een mama kan overkomen. Ze zal toch logisch met een andere bril naar het mannelijke geslacht kijken en terecht. Ik kon mijn emoties niet onderdrukken toen ik wat heet een broadcast op de BB zag waar mannen ‘feest’vierden en zaken als ‘a bun gi en’  op de ping plaatsten. Ik dacht echt dat de politieke elite de bodem van de beerput al hadden bereikt, maar het blijkt dat er werkelijk untermenschen in dit land leven die geilen op mensen hun sores. En volgens enkele zeer nobele politici zouden we er trots moeten zijn. Intellect is waarlijk niet evenredig verdeeld, blijkt. Het nulinstituut dat heet het Jeugdparlement gaat wat gasten uit het continent ontvangen en men zal ze ons cuisine en cultuur bij brengen. Ik ben benieuwd of we ze ook trakteren op het brute geweld welk wordt toegepast net name op de vrouw. Dit instituut heeft zich enkele dagen geleden fel afgezet tegen kinderarbeid. Ook de politieke elite liet geen mogelijkheid voorbijgaan dit walgelijk fenomeen te veroordelen. Echter is de vraag of zij wel zulks mag doen, daar zij door geen beleid te maken dit fenomeen al dan niet willens en weten in stand heeft gehouden al die jaren. Waar haalt u het recht dan vandaan om in de media met wat populistische kreten te zwaaien. Wij willen weten wat voor beleid er gemaakt gaat worden en in hoeverre dat beleid, gezien de culturele acceptatie ervan feilloos geïmplementeerd kan worden. Beleidsmakers moeten doorhebben dat we niet in de jaren tachtig leven en vooral het syndicaat van de propagandamachine lijkt dit niet te begrijpen. De spindokters zijn duidelijk niet meegegaan met de technologische revolutie, althans inhoudelijk. Zo zien we dat een coalitiepartner tevens voorzitter van een voetbalvereniging met zijn fratsen bewijst dat de politieke elite niet in staat is de welbegeerde voorbeeldfunctie te geven, integendeel wordt door het systematisch wangedrag aanstoot gegeven aan de jeugd om zulks te overtreffen en dat  gebeurt. Het is toch een gegeven dat veel jongeren zich op het criminele pad begeven. Heel gênant is ook dat de politieke elite niet begrijpt dat de criminaliteit inmiddels zwaar georganiseerd het land in een wurggreep houdt en potentiële entrepreneurs afschrikt. Wie wil een lening aangaan, investeren en alles onder bedreiging van een wapen afstaan aan een jonkie die niet eens  een druppel waardigheid met zich meedraagt? Deze terreurvoetbalrecidivist heeft zichzelf en zijn achterban in een wel heel lelijke slachtofferrol gedrukt, waardoor ze steeds hun wangedrag vrijpleiten met het  ulargument dat de samenleving mensen uit het oosten discrimineert. Dit is wat men noemt false prophecy en het legitimeert hun wangedrag. Het is straks weer een kapitalistische feestdag die heet Vaderdag ,een dag gemaakt om je portemonnee te lichten. Maar goed, laat mij me ook een keer aanpassen, echter moet wel de vraag worden gesteld of de vaders der republiek wel hun verantwoordelijkheid nemen nadat ze hun kwakkie kwijt zijn. Gezien de teloorgang van de samenleving, weliswaar zonder onderzoek gedaan te hebben wil ik poneren dat zulks niet het geval is. En dit probleem zal ons blijven achtervolgen. Ik zag een paar dagen geleden op een onderwijsopleiding een jonge dame die zwanger is. Gefeliciteerd, echter lieve meid, hoe zal je voor de klas straks aan onze kinderen gaan vertellen dat je als tiener niet zwanger moet raken, terwijl je dat wel met een brede smile op je gezicht hebt gepresteerd? Hopelijk zal het kind later wel de vader kennen. De samenleving is ziek, neen de wereld is ziek en oneerlijk. We maken dat ook mee tijden de Europese kampioenschappen. Een ziekelijke vorm van Oost-Europees racisme, onder toeziend oog van UEFA preses Platini . Kroatische fans die tijdens de match  tegen Italië (1-1) bananen gegooid naar aanvaller Mario Balotelli. Verscheidene keren waren ook apenkreten te horen wanneer Mario aan de bal was. We zagen allen hoe de Duitse bondscoach Joachim Löw tijdens de wedstrijd tegen TATA een ballenjongen in de maling nam. Löw besloop de jongen van achteren en tikte de bal uit diens handen. Maar dat blijkt niet helemaal wat er gebeurde. De UEFA heeft toegegeven dat het incident zich al voor de wedstrijd afspeelde. Ook Löw zelf zei: “Ik deed het zo’n twintig minuten voor de wedstrijd.” De Europese voetbalbond besloot zelf om de beelden pas tijdens de wedstrijd te tonen. Zo worden we elke dag door de technologische revolutie in de maling genomen. Nu begrijp ik de Egyptenaren beter en zo worden we ook door onze eigen politieke elite dagelijks in de maling genomen. [email protected]

error: Kopiëren mag niet!