Twee douane ambtenaren ingesloten wegens fraude (politiebericht)

Het afgelopen week zijn twee douane ambtenaren en een burger aangehouden en ingesloten. Zij worden ondermeer verdacht van overtreding van de wet economische delicten en valsheid in geschrifte. Zij wilden de staat Suriname vermoedelijk benadelen door geen invoerrechten te betalen voor goederen die geïmporteerd waren. Een container met goederen bestemd voor doorvoor naar Guyana is vervoerd naar het district Nickerie waarna de container met goederen terug is gereden naar Paramaribo. De goederen  wilde men vermoedelijk hier te lande verhandelen zonder dat er invoerrechten voor de goederen betaald was. Het is namelijk zo dat er geen invoerrechten aan Suriname wordt betaald voor  goederen bestemd voor doorvoor  naar het buurland Guyana. De container met inhoud is hangende het onderzoek in beslag genomen.  De douane recherche heeft deze zaak aan het licht gebracht waarna de politie is ingeschakeld om het onderzoek voort te zetten.

error: Kopiëren mag niet!