Vrouw vrijgesproken in zedenzaak Valse beschuldigingen doen verdachte bij psychiater belanden

‘Vanaf 20 september 2011 tot en met 17 november 2011, totaal 58 dagen, was ik onschuldig aangehouden voor een feit dat ik niet eens heb gepleegd. Vanwege de valse beschuldigingen ben ik momenteel onder behandeling van een psychiater’, gaf Maya aan Dagblad Suriname te kennen. Aan Maya wordt het verwijt gemaakt dat zij seksuele handelingen heeft gepleegd met een 12-jarig meisje. Daarnaast wordt haar ook ten laste gelegd dat zij ontucht zou hebben gepleegd met het minderjarig kind. Volgens een verklaring van het slachtoffer zou Maya een tak van pommeciter met bladeren daaraan in haar geslachtsorgaan hebben gestopt. In deze zaak zijn er twee visa. Wat in de visa staat, komt echter niet overeen met wat het slachtoffer heeft verklaard. De deskundigen hebben aangeven dat zij niets hebben gemerkt van het inbrengen van een tak in het geslachtsdeel van het meisje. Wat zij wel hebben geconstateerd, is dat er vaker gepenetreerd is.
De openbare aanklager Nirmala Maikoe gaf aan dat het slachtoffer verklaard had dat de tante slechts een keer een tak zou hebben toegebracht en daardoor heeft zij de letsels opgelopen. De verdachte ontkent evenwel van meet af aan iets gedaan te hebben. De officier van justitie gaf aan dat zij niet tot het wettig en overtuigend bewijs kwam; zij weet wel dat er iets gebeurd is met het meisje. De ovj verzocht de rechter op grond hiervan de verdachte van de gehele tenlastelegging vrij te spreken. Advocaat Sieglien Sewdien betoogde in haar pleidooi dat zij het eens is met het voorstel van de ovj. De raadsvrouw gaf aan dat er veel tegenstrijdigheden in deze zaak zijn. Ook zij ondersteunde het verzoek van de ovj.
In haar laatste woord gaf Maya aan dat dit alles een nachtmerrie voor haar is geweest. Zij hoopt dat de ware toedracht eens aan het licht zal komen. Rechter Marie Mettendaf sprak Maya integraal vrij. De rechter motiveerde tijdens de uitspraak dat zij reeds bij het doornemen van het dossier tegenstrijdigheden had geconstateerd. De verklaringen van het meisje werden niet ondersteund. Ook de deskundigen ondersteunden de verklaringen van het meisje niet. De rechter sprak Maya vrij.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!