Rusland krijgt steun van NPS-afdeling Saramacca

Alle vijf onderafdelingen van de Nationale Partij Suriname in Saramacca hebben hun stem uitgebracht op voorzitter-kandidaat Gregory Rusland. Tegenkandidaat Ivan Fernald kreeg geen enkele stem. Rusland heeft een voorsprong op Fernald. Dit weekend zullen de rest van de afdelingen een besluit nemen. Zondag zullen de elf afdelingen van de partij bepalen wie de hamer zal overnemen van voorzitter en ex-president Ronald Venetiaan.
Op de vergadering van de afdeling Saramacca was er ook een delegatie van het hoofd- en congresbestuur van de NPS aanwezig. Sinds de geruchten de ronde doen over omkoping, heeft de partij besloten aanwezig te zijn op de vergaderingen, waarbij volmacht gegeven wordt om te stemmen zondag.
In Saramacca ging het gemoedelijk aan toe. De verkiezing van vrijdagmiddag was binnen een uur afgelopen. Alle onderafdelingen waren het met elkaar eens dat voor hen Rusland de beste kandidaat is. Eerder had Saramacca ook de kandidatuur van Rusland ondersteund.

error: Kopiëren mag niet!