Messentrekker veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf

Op 11 februari 2012 waren Winsten Planto en het latere slachtoffer aan het borrelen. Op een bepaald moment begon het slachtoffer geheimen over het verleden van de vrouw van de verdachte te bespreken. Hij had dit reeds een aantal keren gedaan. Op den duur werd het teveel voor Planto. Beide mannen raakten in een woordenwisseling, die uitmondde in een handgemeen. Planto ging toen naar huis en kwam gewapend met een mes terug. Hij bewerkte het slachtoffer met dat mes. Het slachtoffer ontdekte pas later dat hij geraakt was aan zijn teelballen.
De openbare aanklager, Nirmala Maikoe, had 1½ jaar celstraf geëist tegen Planto. De rechter week af van de eis. Volgens de rechter is het slachtoffer een volwassen man die zich erg kinderachtig heeft opgesteld. Hij wist dat hij informatie had over een gevoelig onderwerp van de verdachte en daar maakte hij steeds misbruik van. Volgens de rechter heeft het slachtoffer het zelf in de hand gewerkt dat de ruzie uiteindelijk is geëscaleerd. Dit is meegenomen bij de strafmotivering door de rechter. De magistraat merkte op dat dit soort dingen niet passen bij een volwassen man. De rechter gaf aan dat zelfs een kind het niet leuk zou vinden als je dingen steeds zou herhalen die niet prettig overkomen bij de ander. De rechter week van het strafvoorstel van de ovj en legde Planto een gevangenisstraf op van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Planto zit bijkans 4 maanden in voorarrest. Hij heeft nog ongeveer 2 maanden te gaan.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!