Autobusbestuurder rijdt in op politieambtenaar

Een lijnbusbestuurder heeft gisterochtend vroeg ingereden op een politieambtenaar. De politieambtenaar had de buschauffeur gesommeerd om aan de kant te gaan staan aan de Zwartenhovenbrugstraat voor een controle. De chauffeur gaf daarbij aan dat hij niet over een rijbewijs beschikte om de autobus te mogen besturen en vroeg de politieambtenaar om een kans. Op dat moment zaten de chauffeur en twee andere mannen in de bus. Op een bepaald moment reed de chauffeur de bus naar achteren weg. De wagen van de politieman stond voor de bus. De ambtenaar sommeerde de chauffeur om te stoppen met zijn handeling. In plaats van te stoppen, reed de chauffeur de bus naar voren, waarbij de politieambtenaar moest springen om niet aangereden te worden. De ambtenaar trok zijn wapen en loste eerst waarschuwingsschoten. Daarna schoot hij gericht op de banden van de bus. De chauffeur reed door, waarna de politieman in zijn auto de achtervolging inzette. Nabij de kruising van de Waaldijkstraat en de dr. Sophie Redmondstraat trof de ambtenaar de bus onbeheerd aan.

error: Kopiëren mag niet!