Patiënten doen beklag over functioneren RGD-arts

Ongeveer 67 mensen hebben op een lijst getekend ten aanzien van het gedrag en functioneren van een dienstdoende RGD-arts in Wanica. Ook zijn de mensen niet te spreken over de wijze waarop zij haar patiënten behandelt.
Rr-lid van Houttuin Ramdew Gajadien zegt dat de patiënten ten einde raad zich bij hem hebben begeven. Zij hebben zijn hulp gevraagd om een verandering teweeg te brengen in de heersende situatie op de desbetreffende polikliniek. Het beklag heeft hij heel serieus opgevat. Hij heeft gelijk een brief met de grieven van de beklaagden opgesteld en het samen met de handtekeningen verstuurd naar de districtscommissaris van Wanica, Rawien Jiawan, het parlementslid Charles Pahlad, en de directeur van de RGD. Hierin wordt gevraagd om maatregelen te treffen tegen bedoelde arts.
Volgens Gajadien heeft hij van de patiënten begrepen dat de arts heel laat op de poli verschijnt. Er komen heel veel diabetici en senioren burgers voor een doktersbezoek. Het rr- lid vertelt verder dat deze mensen zeker wel vanaf vier uur in de ochtend op de poli zijn en de dokter pas om een uur of tien zien verschijnen. Zonder een groet of teken van vriendelijkheid stapt zij haar kamer binnen. De behandeling is van korte duur en de patiënten mogen niet te dicht bij haar in de buurt komen, omdat zij bang is voor besmetting. Ook zegt hij van de school gehoord te hebben dat wanneer leerlingen ziek zijn en gestuurd worden naar de poli, zij gewoon hun beurt moeten afwachten. Er is helemaal geen voorkeursbehandeling naar hen toe, terwijl zij verder met de lessen moeten. Er is totaal geen vriendelijkheid te bespeuren bij haar, zegt Gajadien van de patiënten begrepen te hebben. Wel zegt hij zelf niets af te weten van het reilen en zeilen van deze RGD-poli, omdat hij nooit daar is geweest voor consultatie.
De arts in kwestie om reactie gevraagd, ziet deze aanval naar haar toe als stemmingmakerij. Zij zegt dat zij een heel groot patiëntenbestand heeft. Het kan zijn dat zij niet een ieder tevreden kan stellen, maar de aanval begrijpt zij helemaal niet. Voor verdere reactie verwijst zij Dagblad Suriname naar de RGD. De personeelsleden zeggen dit niet te begrijpen, omdat zij de arts niet anders kennen dan een vriendelijke vrouw. Enkele aanwezige patiënten die gevraagd worden over het gedrag van de arts geven aan geen moeite met de arts te hebben. Zij weten niet waarom er zoveel ophef wordt gemaakt, omdat de situatie van lang wachten op een poli meer dan normaal is. “Dat is toch op alle RGD-poli’s zo?”, zegt een patiënt.
De directeur van het Regionale Gezondheidsdienst, Maltie Sardjoe, zegt op de hoogte te zijn van de brief. De RGD heeft de brief maandag ontvangen. Er is gelijk werk van gemaakt en er zullen gesprekken op gang worden gebracht. Sardjoe zegt dat de klacht serieuze aandacht heeft van de RGD.

error: Kopiëren mag niet!