Oud bekende crimineel veroordeeld tot twee jaar

In de berovingszaak, waarin drie personen betrokken waren, is Blijd Hiwat, een oude bekende van de politie, gisteren veroordeeld tot twee jaar celstraf. De andere twee verdachten zijn door rechter Alida Johanns wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. De rechter achtte oplichting, beroving en vrijheidsberoving wettig en overtuigend bewezen. Hiwat heeft op 3 december een Braziliaan van zijn vrijheid beroofd. Dit voorval vond plaats aan de Flamingostraat. De verdachten maakten hun slachtoffer wijs dat ze politiemannen waren. De man werd vervoerd naar de Schietbaanweg. Hij werd beroofd van zijn waardevolle spullen en daar achtergelaten. Op 4 december heeft Hiwat tezamen en in vereniging weer een andere Braziliaan aan de Anamoestraat van zijn geld beroofd. Hij had de benadeelde voorgehouden dat hij kwik had dat hij wilde verkopen. De verdachte ontving het geld en maakte zich uit de voeten. De benadeelden hebben Hiwat positief herkend. Hiwat gaat voor 2 jaar achter tralies. Hij heeft geen lering getrokken uit de vorige veroordelingen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!