Ambulance laat anderhalf uur op zich wachten

Woensdagmiddag omstreeks zes uur heeft zich een aanrijding voorgedaan te Karan Anjar in het district Saramacca, waarbij het slachtoffer zeker anderhalf uur heeft moeten wachten op de ambulance. Het betreft een bromfietser die door tot nog toe onbekende reden tegen een wagen is aangekomen. Hij ramde de wagen die stapvoets over de Oost Westverbinding reed, van achteren. De bromfietser die vermoedelijk een beenfractuur had opgelopen, kermde van pijn op het asfalt. Zowel de auto als de bromfiets is aanzienlijk beschadigd. Geen van beide bestuurders waren onder invloed van alcohol en konden hun bescheiden wel overleggen aan de politie.
Buurtbewoners zijn er niet over te spreken dat het slachtoffer, dat afgevoerd moest worden naar de Spoedeisende Hulp, meer dan een uur moest wachten op de ambulance. De ambulance is afkomstig van de RGD-poli te Tijgerkreek. De bewoners leggen er vooral de nadruk op dat de plaats waar de aanrijding zich heeft voorgedaan op bijkans 15 kilometers is verwijderd van de poli. Het is ook een feit dat er dagelijks een chauffeur ter beschikking is om patiënten af te voeren naar Paramaribo indien zich een ongeval mocht voordoen. Men vraagt zich af waarom het dan langer dan een uur heeft geduurd voordat de ambulance arriveerde.

error: Kopiëren mag niet!