Scheidsrechterskorps vergroot met zeven nieuwe leden

‘Aan de ene kant is de scheidsrechterscommissie tevreden met de  geslaagde scheidsrechters, maar aan de andere kant weer niet’, zegt Referee Assessor Hedwig Vinkwolk aan Dagblad Suriname. SVB heeft afgelopen maand een cursus afgedraaid te Marowijne, waar nu het scheidsrechterskorps vergroot is geworden met 7 scheidsrechters.
‘Wij zijn gestart met 13 cursisten, maar gaandeweg  het einde zie je dat zes cursisten afhaken. Dit is gewoon niet goed. De overige zeven cursisten die over zijn gebleven, hebben allemaal wel de eindstreep behaald. We hopen dat de geslaagden niet met hun diploma’s op de tribune gaan zitten, maar hun krachten geven aan de voetballerij. Wij als commissieleden verwachten heel veel van hen en we zullen ze op de voet volgen om te kijken wie kan doorstromen naar de Fifa- lijst’.
‘Het volgende district dat op de startblokken staat, is Saramacca. We hebben al vergevorderde gesprekken gevoerd, het wachten is alleen op het startsein. We zullen in de loop van dit jaar ook andere districten doen, maar alleen moet de desbetreffende bond wel de fundering voor ons klaar zetten. Wij als commissieleden kunnen niet alles doen, daarom vragen wij van de bonden om alvast de nodige maatregelen te treffen’, zegt Vinkwolk als laatste.

error: Kopiëren mag niet!