Expo ‘Keep the moment’ start op 18 juni

De Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV) organiseert na vier jaar weer een foto-expositie.
“Het is nodig om je werk te laten zien en deelnemers kunnen zich hierdoor ook aan elkaar optrekken”, aldus Rudi Moeridjan van de expo-commissie en tevens erelid.
In vergelijking met de laatste expo in 2008, mogen nu alleen (ere)leden meedoen en onder de deelnemers zijn er niet alleen beroepsfotografen wier werken te bewonderen zullen zijn, maar ook van nieuwe leden en enthousiaste hobbyisten. Er zijn iets van 150 werken van totaal 38 deelnemers dus bezoekers zullen van alles te zien krijgen zoals shots van de natuur, stilleven, architectuur en glamour.
Marinus Zalman, een ander erelid van SUFOV kwam Moeridjan een dag voor de sluitingsdag voor inschrijving tegen en kwam zo te weten dat er een expo georganiseerd werd.
“Ik was van jongs af aan geïnteresseerd in fotografie maar had toen nog geen camera, maar toen ik later in dienst trad bij de politie werd ik beroepsfotograaf. Ik was er werkelijk dagelijks mee bezig, schoot analoog en had mijn eigen DOKA”, vertelt hij.                                                                                   Inmiddels houdt hij zich al 57 jaar ermee bezig en doet hij mee met 3 fotowerken waaronder één zwart-wit. Op de vraag naar wat voor genre zijn voorkeur uitgaat, zegt hij: ”Alles heeft een verhaal!”
Mandy Chiu Hung van Picture Perfect heeft speciaal voor ‘Keep the moment’ aangeboden dat in samenwerking met Prolasco, de foto op kwaliteitsmateriaal afgedrukt wordt waarna er ook een passende inlijsting met passe partout gekozen kon worden.
Theo Tjong-A-Tjoe, de oudste deelnemer, zal een groot werkstuk beschikbaar stellen voor een veiling ten behoeve van een sociaal doel. Deze veiling zal plaatsvinden op de laatste dag in de avonduren.
De expositie ‘Keep the moment’ start op maandag 18 juni om 18 uur in de congreshal en duurt tot en met 23 juni. (Foto: Chelo v.Leeuwaarde)

error: Kopiëren mag niet!