Uitspraak in brute berovingszaak verdaagd Strafvoorstellen tussen 4 en 7 jaar

De strafzaak, waarin het Openbaar Ministerie samen 24 jaar celstraf tegen 4 verdachten had geëist, is verdaagd. Dit, vanwege bijzondere omstandigheden. Tegen elk van de 3 verdachten, Steven K., Jerrel K. en Raoel L., werd 7 jaar gevangenisstraf gerekwireerd. Ten aanzien van de vierde verdachte, Rodney K., vorderde de openbare aanklager een straf van 4 jaar met aftrek. Dit, vanwege het feit dat deze vierde verdachte volgens de officier van justitie ook betrokken was bij een tweede beroving aan de Kennedyweg.
Het viertal staat terecht voor twee brute berovingen. De eerste werd gepleegd in april in een bakkerij en het tweede geval was in mei van het vorige jaar. De rovers hadden toen een supermarkt overvallen. De officier van justitie achtte tegen beide berovingen wettig en overtuigend bewezen. Volgens het OM hebben de daders vuurwapengeweld gebruikt. De slachtoffers werden gekneveld. In totaal vier raadslieden betoogden elk voor een mildere straf. De advocaat van Rodney K. gaf aan dat haar cliënt niet betrokken was bij het gebeurde en op grond hiervan verzocht zij de rechter om hem vrij te spreken. De advocaat van Jerrel K. haalde aan dat haar cliënt geen geweld had toegepast. Bovendien heeft Jerrel, volgens de raadsvrouw,  alles eerlijk aan de politie en aan de rechter verteld. Hij heeft zijn medewerking verleend tijdens het gehele onderzoek. Op grond hiervan verzocht de advocaat om een veel mildere straf op te leggen. Op 22 juni doet de rechter uitspraak. Alle vier verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan   
 

error: Kopiëren mag niet!