Majoor van politie veroordeeld tot een jaar cel

De majoor van politie, Kenneth Hanuman, moet voor een jaar in de gevangenis. Daarnaast heeft rechter Marie Mettendaf  de majoor voor een periode van 2 jaar uit zijn ambt gezet. Uit de verhoren is gebleken dat deze politieman vaker wegens verduistering is aangesproken. Laatstelijk, op 19 februari van dit jaar, zou hij US$ 2.900 gestolen hebben uit de tas van een verdachte.
Op de bewuste dag deed een Chinese winkelier aangifte van diefstal uit zijn winkel. De winkelier vertelde de politie dat hij US$ 10.500 kwijt was. Hij vermoedde dat één van zijn werkneemsters, B., het geld had gestolen. De majoor en agent S.B. onderzochten deze zaak. Echter had de majoor  de aangifte niet opgenomen. De werkneemster ging overstag en bekende uiteindelijk de diefstal. Ze had daadwerkelijk US$ 10.500 ontvreemd en had daaruit US$ 200 gebruikt.
Op weg naar het bureau merkte collega S.B. dat Hanuman zich vreemd gedroeg. In de woning van de werkneemster stelde S.B. voor om het geld dat in een tas was bewaard, te tellen. De majoor vond het niet nodig. Hij gaf S.B. de opdracht om samen met de dame naar buiten te lopen.
Op het bureau aangekomen, bleef  S.B. de majoor gadeslaan. Op een gegeven moment zag hij Hanuman biljetten uit zijn hemdzakje halen en in een schrijfboek stoppen. De majoor verliet daarna zijn bureau. S.B. rapporteerde dit geval direct aan een inspecteur. Onderzoek ter plekke wees uit dat Hanuman US$ 200 in de lade had. Later werd ontdekt dat er geen US$ 10.300 in de tas van verdachte B. zat; een telling leverde een netto bedrag op van  US$ 7.400. Er ontbrak dus US$ 2.900. Majoor Hanuman was in een eerder stadium voorlopig op vrije voeten gesteld. De rechter gelastte de gevangenhouding van Hanuman. De rechter heeft conform de eis van de officier van justitie, Nirmala Maikoe, vonnis gewezen. De rechter zag geen reden om af te wijken van het strafvoorstel. Bovendien gaf de rechter te kennen dat Hanuman nooit aanwezig was op de zitting. Naast een jaar cel wordt hij ook voor 2 jaren uit zijn ambt gezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!