Donatie Engelse literatuurboeken aan de bibliotheek WINgroep

Afgelopen week heeft Optiek Ninon Nickerie 40 Engelse literatuurboeken aan de bibliotheek van de WINgroep in Nw. Nickerie geschonken. Het gaat om nieuwe boeken die allemaal voorkomen op de lijst van het vwo, havo en de kweekschool. Maanden geleden werd de WINgroep door Optiek Ninon benaderd met de vraag naar de grootste behoefte van onze bibliotheek.  Wij speelden hierop meteen in daar de bibliotheekmedewerkers regelmatig  werden benaderd met de vraag van studenten naar voornamelijk Engelse literatuur. Hieraan kon nauwelijks of soms helemaal niet worden voldaan. Aan de hand van de verplichte Engelse literatuurlijst van de middelbare scholen is er samen een keuze van boeken gemaakt en zijn uiteindelijk 40 nieuwe boeken met een waarde van wel meer dan SRD 3000,- door Optiek Ninon besteld. Afgelopen zaterdag zijn deze boeken persoonlijk bezorgd door mevr. Tine Jodiwongso, winkelchef, en het team van Optiek Ninon in Nickerie. Mevr. Gaitrie Mohamed Jousuf, het hoofd van de bibliotheek, nam deze boeken met groot enthousiasme in ontvangst. Op 3 februari jl. was het 15 jaar geleden dat Optiek Ninon in Nw. Nickerie haar deuren opende. Vanuit haar positie ondersteunt zij verschillende goede doelen die ontwikkeling van jongeren voorstaan. Met deze geste geeft zij een aanzet tot het bevorderen van lezen, hetgeen volgens de directeur, mevr. Danielle Elkerbout, leerprestaties stimuleert. Dankzij deze donatie van Optiek Ninon is de bibliotheek van de WINgroep nog beter in staat de studenten van het havo, vwo en de kweekschool in Nickerie te helpen.

error: Kopiëren mag niet!