EBS, SWM en Grassalco afgevoerd van IDCS

De Energie Bedrijven Suriname (EBS), de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) en Grassalco NV zijn afgevoerd van de lijst van de Investment and Development Corporation Suriname NV, de IDCS. Volgens de directeur van het instituut, Winston Caldeira, houdt dit verband met het monopolistisch karakter die de staatsbedrijven EBS en de SWM hebben. Bij Grassalco NV is het namelijk zo dat bij wet is vastgesteld dat de aandelen niet vervreemd mogen worden. Zolang deze wet niet is gewijzigd, kunnen de aandelen niet overgedragen worden aan een andere organisatie.
Het staatshoofd wil maar een directeur bij de nieuwe Investment and Development Corporation Suriname NV.  Dit heeft erin geresulteerd dat directielid Richard Kalloe, die samen met Winston Caldeira daar de scepter zwaaide, het veld moest ruimen. Dat Winston Caldeira tot enige directeur statutair conform artikel 19 is benoemd, staat vermeld in een bekendmaking in de dagbladen van afgelopen woensdag. Daarbij wordt ook vermeld dat Kalloe niet meer bevoegd is om handelingen te plegen namens de organisatie. Op 18 april 2012 is namelijk de IDCS bij notariële akte opgericht nadat de vroegere IDCS is ontbonden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!