Colombia geïnteresseerd in aardolieboringen in Suriname

Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen ontving op 6 juni de Colombiaanse delegatie van het aardoliebedrijf Eco-Petrol. Zij brachten een 2-daags bezoek aan Suriname om zich te oriënteren in de aardoliesector. Hun interesse gaat uit naar het Caraibisch gebied en de Guyana’s, w.o. Suriname.  Voor Eco-Petrol  zijn het tropisch klimaat, de humanitaire betrekkingen met dorpsgemeenschappen en onvoorspelbare geologische terreinen niet onbekend. Colombia en Suriname verschillen niet veel van de gestelde doelen die zij wensen te bereiken in deze sector. Hun 2-daags bezoek wordt daarom beschouwd  als een startsein dat mogelijke onderhandelingen in de nabije toekomst kunnen bewerkstelligen.
Eco-Petrol is als grootste olie-industrie in Colombia een parastataal bedrijf dat met haar activiteiten in diverse gebieden, z.a. Brazilië, Golf van Mexico en Peru, behoort tot de top 40 grootste aardolie-industrieën in de wereld.  Met meer dan 60 jaar ervaring in de aardolie-ontginning wenst het bedrijf haar kennis en diplomatieke betrekkingen nu buiten de grenzen van Columbia te verruimen.
Minister  Hok was zeer ingenomen met dit bezoek en gaf de delegatie aan een goed gesprek met Staatsolie te zullen voeren, aangezien zij de toon aangeven in de Surinaamse aardolie-industrie. Hij sprak de hoop uit dat de gesprekken vruchtbaar en leerrijk zullen zijn voor Colombia en Suriname.
 

error: Kopiëren mag niet!