Prijsverlaging goederen door val Eurokoers

Combe Markt heeft vanwege de verlaging van de Eurokoers de prijzen op haar goederen aangepast. Manager Radjen Ramsoedit zegt dat de producten een prijsverlaging hebben ondergaan van tussen de 5% en 8 %, omdat het bedrijf de verlaagde Eurokoers van 4,17 hanteert. De meeste goederen zijn 20 tot 30 cent goedkoper geworden. Wie in bulk koopt, zal dit financieel voordeel direct opmerken. Aardappel is verlaagd van SRD 1,60 naar SRD 1,40 per kilo. De huidige prijs van een liter zonnebloemolie is SRD 6,76. Daarvoor was de prijs SRD 7,20. Sojaolie onderging een prijsverlaging van SRD 6, 20 naar SRD 6 voor een liter. Ook conserven zijn in prijs verlaagd. Ramsoedit laat evenwel  weten dat de prijs van uien en knoflook is verhoogd. Dat houdt verband met een schaarste in zowel China als Nederland. Voorlopig kunnen wij niet importeren uit deze landen, omdat het
seizoen van deze producten ten einde loopt en de vraag groot is. Daarnaast blijken ook de laatste oogsten te zijn tegengevallen en is de kwaliteit van de afgeoogste uien en knoflook minder.

error: Kopiëren mag niet!