Onderinspecteur krijgt voorwaardelijke straf

Kantonrechter Dinesh Sewratan deed gisteren uitspraak in de zaak, waarbij de onderinspecteur van politie,  Lloyd Tolud, terecht staat. De rechter is gekomen tot het wettig en overtuigend bewijs van mishandeling. Met betrekking tot de vernielingen die de wetsdienaar veroorzaakt zou hebben, werd hij door de rechter vrijgesproken. De rechter putte zijn bewijzen uit de getuigenverklaringen en uit het geneeskundig rapport. Op 23 december 2009 had een van de arbeiders, die werkzaam was bij de politieman, vuurwerk afgeschoten. Het afschieten van het vuurwerk zorgde voor een probleem tussen het slachtoffer en de arbeider. De arbeider vertelde de wetsdienaar dat hij mishandeld was geworden door het slachtoffer.
Op een gegeven moment moest de politieman naar het slachtoffer zijn toegelopen om over het probleem te praten. Volgens verklaring van het slachtoffer zou de politieman hem hebben geduwd en vervolgens zou hij hem hebben geslagen in het gezicht, waarbij het slachtoffer als tegenreactie terugsloeg. Het slachtoffer wist niet dat hij te maken had met een politieman. Volgens de rechter had de verdachte zich ook niet gelegitimeerd. Het slachtoffer was zodanig mishandeld dat hij neerviel. De openbare aanklager, Duncan Nanhoe, had drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van drie jaar geëist tegen de onderinspecteur.
Uit verklaringen van de politieman blijkt dat het slachtoffer de confrontatie zelf had uitgelokt. Het slachtoffer zou zich volgens de onderinspecteur op een zeer agressieve manier hebben opgesteld. De uitspraak van de rechter is van dien aard dat de verdachte niet in de bak hoeft te gaan. De magistraat legde uiteindelijk een voorwaardelijke straf op van een maand, welke de wetsdienaar dus niet hoeft uit te zitten. Indien hij zich binnen drie jaar weer schuldig maakt aan een strafbaar feit, zal hij die voorwaardelijke straf van een maand wel moeten uitzitten. Op het moment van de uitspraak was de politieman niet op de zitting aanwezig.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!