Moordverdachte ontslagen van alle rechtsvervolging Rechter achtte doodslag wel bewezen

De visser Leroy, die betrokken was bij een steekpartij op 7 oktober 2010, werd gisteren ontslagen van alle rechtsvervolging. Kantonrechter Dinesh Sewratan gaf tijdens de strafmotivering aan dat moord niet bewezen was. Echter achtte de rechter doodslag wel bewezen. Op het moment dat de rechter tot het bewijs kwam van doodslag, schrok men in de rechtszaal en dacht men dat de rechter zou overgaan tot een veroordeling. Daarna maakte de rechter echter duidelijk dat de verdachte uit noodweer had gehandeld en mede gelet op die situatie werd de verdachte ontslagen van alle rechtsvervolging.
De verdachte en het slachtoffer waren in een woordenwisseling verwikkeld, welke uitmondde in een worsteling. Dit alles gebeurde om een mobiele telefoon die vermoedelijk gestolen was. De openbare aanklager, Duncan Nanhoe, had ontslag van alle rechtsvervolging geëist tegen de visser. De magistraat gaf aan dat het slachtoffer op de verdachte was afgekomen met een scherp en puntig voorwerp. De verdachte was in een zodanige gemoedstoestand dat hij het slachtoffer twee messteken in de buikstreek toebracht. Als gevolg van de opgelopen letsels kwam het slachtoffer te overlijden. De verdachte geeft toe het slachtoffer de steken te hebben toegebracht. Daarbij gaf hij gelijk ook aan niet de intentie te hebben gehad om het slachtoffer te doden. Omdat de verdachte uit noodweer had gehandeld, werd hij ontslagen van alle rechtsvervolging.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!