Protesterende arbeidsinspecteurs leggen werk neer

Een maandenlange gespannen werkverhouding tussen de arbeidsinspecteurs en het diensthoofd Arbeidsinspectie, inspecteur-generaal Sammie Ramjiawan, mondde gisteren uit in een spontane werkneerlegging van het personeel. De actievoerende arbeidsinspecteurs zijn naar hun zeggen de verkeerde bejegening van het diensthoofd meer dan zat. Voorzitter Romeo Chin A Loi van de Bond van Arbeidsinspecteurs onderbrak zijn werk bij de haven om zich te spoeden naar de stakende leden.  Zaken die volgens het personeel niet door de beugel kunnen, is het negeren van bestaande werkstructuren en het ondermijnen van communicatiekanalen. Chin A Loi zegt dat de coördinatoren worden overgeslagen door het diensthoofd. De directieven worden rechtstreeks gegeven aan het uitvoerend personeel.
De bondvoorzitter zegt dat al deze zaken reeds zijn besproken met de toenmalige  bewindsman van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM), Ginmardo Kromosoeto, die daarna afspraken maakte voor het gezond maken van de werkverhoudingen bij de dienst. Die afspraken zijn echter niet uitgevoerd. Chin A Loi zegt dat ook de jarenlange achterstand in bevorderingen een zaak is die het personeel zwaar grieft. Ook deze kwestie is vaker door de bond aangekaart bij het voormalig diensthoofd, Alphons  Karg, echter zonder resultaat. De bond heeft de staking inmiddels opgeschort na een urenlange algemene ledenvergadering (alv). In de alv zijn afspraken gemaakt met ATM-beleidsmedewerkers Cheuk A Lam en Glenn Swamipersad. Het is de bedoeling dat de beleidsmedewerkers namens  ATM-minister Michael Miskin, die in het buitenland vertoeft, de issues op HRM-gebied met de bond zullen oplossen. De overige zaken zullen door de minister zelf bespreekbaar worden gemaakt, na zijn terugkomst.

error: Kopiëren mag niet!