Infinit ‘Libi is tof’

De hiphopformatie Infinit die vorig jaar uitkwam met het nummer ‘Wat Ik Wil’, is uit met haar tweede single. De groep die bestaat uit de leden Mills, Dizzy en Dexter werd in het jaar 2010 opgericht in het kamp van Legacy Entertainment. Na een workshop die vier maanden duurde te hebben gevolgd, mocht de groep voor het eerst optreden tijdens de Legacy Open Mic Talent Search in Club Hennessy. Later dat jaar doken de heren de studio in en namen ze hun eerste unreleased single ‘Libi Is Tof’op. In het jaar 2011 heeft de groep muzikaal meer ervaring opgedaan en wist zij op diverse podia te staan. Op deze manier wil de groep zich meer gaan bemoeien met de Surinaamse muziekindustrie om via deze weg meer draagvlak te creëren voor hiphop en muziek met een boodschap. Momenteel is Infinit een van de meest belovende groepen binnen de Surinaamse hiphopscene. Zo wisten de leden hun bijdrage te leveren tijdens de concerten van de rapper Ori (Tori Oso en Zus en Zo), de Beat Bad Variety Show in N.I.S. en het ‘N Zie De Boy Concert’ van de Nederlandse rapper ‘Kleine Viezerik’ dat in club Starzz gehouden werd.
Anno 2012 is de groep van plan meer van zich te laten zien en horen. Aan de single ‘Libi Is Tof’ wordt dan ook een video gekoppeld die tegelijkertijd wordt gelanceerd op de radio en de tv.  ‘Libi Is Tof’ vertelt over hoe hard het leven is, de omstandigheden waarmee de leden van de groep dagelijks te kampen hebben en hoe gevaarlijk de mens kan zijn. Gezegd mag worden dat deze groep streeft naar perfectie, aangezien het nummer al eerder was opgenomen maar volgens de leden zelf niet goed genoeg was om te lanceren. Voor Infinit is het belangrijk kwaliteit te leveren, vandaar dat ze er de nodige tijd en energie instopt voor een bevredigend eindproduct.Het nummer is geschreven en geproduceerd door Infinit. De leden geven zelf toe dat het niet een makkelijke opgave was het nummer in elkaar te zetten. Opgenomen, gemixed en gemasterd in Baseline Studio verdient deze track best wel airplay aangezien hij betrekking heeft op maatschappelijke thema’s die jong en oud in onze samenleving raken. De video is gemaakt door G-Stylez. Een ware hiphopvideo waarin men kan zien hoe tof het leven kan zijn als men niet sterk blijft en de hoop opgeeft. De video brengt je dichter bij de leden door de close-upshots van hen en de graffiti typeert een van de belangrijke elementen van hiphop.
Infinit blijft aan zichzelf werken. “We willen onze muziek nog professioneler gaan maken. Ons doel is om echte hiphopmuziek nog meer bekendheid en een basis te geven in Suriname. Dit jaar willen we meer werk voor de radio en tv leveren. Wij zijn geen rappers die muziek maken voor de fame of over zaken die niet realistisch zijn. Het draait allemaal om ‘echt zijn’ en een boodschap te brengen aan het volk, de dagelijkse realiteit. Daarin onderscheiden wij ons van vele andere rappers.”

error: Kopiëren mag niet!