Het ‘Artist On The Rise’-Project, ontwikkeling voor Surinaamse artiesten

Binnenkort vertrekken Legacy Entertainment en Mira Promotion weer naar Nederland met een paar van onze artiesten. Net als vorig jaar hebben ze hun  krachten gebundeld  om  samen een uitwisselingsproject op te zetten voor Surinaamse artiesten. Het project heet officieel het ‘Artist On The Rise’-Project en staat in het teken van uitwisseling en overdracht van kennis op muziekgebied tussen jonge Surinaamse en Nederlandse artiesten. Het project loopt van 15 juni t/m 30 juli 2012 in Nederland.  Tijdens het project zullen opkomende artiesten kennis en ervaring opdoen in alle aspecten die bij het muziek maken aan bod komen. Dus van songwriting tot het opnemen van een track in een professionele studio, maar ook omgang met publiciteit en samenwerking. Omdat het project verder wil reiken dan de persoonlijke ontwikkeling van de geselecteerde artiesten, zal bij terugkomst ook kennisoverdracht plaatsvinden aan artiesten in Suriname.
De uitverkoren deelnemers zijn deze keer de nieuwe reggaesensatie van Suriname Jahsenye (Vernon Babel), zangeres Milaisa Breeveld en MC Olu Abena. Gekozen is voor artiesten die als positief voorbeeld kunnen dienen voor onze Surinaamse jongeren en ons land met kunst en cultuur op een waardige manier uitdragen. Om een tipje van de sluier te lichten kan bevestigd worden dat de artiesten zullen optreden op festivals in Amsterdam, Almere, Den Bosch, Haarlem en Zaandam. De artiesten zullen hierbij ondersteund worden door twee live bands.
Vooral voor Jahsenye, die onlangs zijn eerste album ‘Ghetto Child’ uitbracht in Tori Oso, is opvallend veel belangstelling vanuit Nederland. Hij wil werken aan een internationale carrière die verder reikt dan Suriname en Nederland, vandaar ook zijn keuze voor Engelstalige muziek. Er staan samenwerkingen met artiesten als Smiley, Joggo, Gianna Tam, Rashanto, Nedra en nog vele anderen gepland. Milaisa heeft vooral als backgroundzangeres al flink haar sporen verdiend als backing vocal voor Colonel en de Jamaicaanse zanger Turbulence. Zij zal nu onder andere bij de band Ladies Jam ervaring opdoen. MC Olu Abena zal in contact worden gebracht met andere MC’s en als omroeper radio ervaring opdoen bij het grootste Surinaamse radiostation in Nederland, Mart Radio. Voor het ‘Artist On The Rise’-Project hebben Legacy Entertainment en Mira Promotion partners  gezocht, die hun medewerking vanuit Nederland verlenen. De directe partners in het project zijn VVFlex, Bijlmerstyle en Srananmusic. Drie organisaties die op hun eigen wijze een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van jonge artiesten en in het bijzonder Surinaamse artiesten. Samen zullen ze hun deskundigheid en netwerk inzetten om de artiesten een onvergetelijke tijd te geven tijdens hun verblijf in Nederland. Met het project ‘Artist On The Rise’ willen de initiatiefnemers, Fabian Sijmor en Rubert Leerdam, een brug slaan tussen Nederland en Suriname op het gebied van kunst en cultuur ter versterking van de muzikale ontwikkeling van onze lokale artiesten. Zowel Legacy Entertainment als Mira Promotion  en de deelnemers zijn klaar voor vertrek. We willen ook SLM en Dresscode bedanken

error: Kopiëren mag niet!