Jarige verdachte veroordeeld wegens drugsverkoop

De jarige Renold Grand heeft zijn jaardag in de gevangenis moeten vieren. Hij heeft gisteren de leeftijd van 33 jaar bereikt. Grand werd schuldig bevonden voor het verhandelen van drugs. Op 13 februari kreeg de politie een tip van een anonieme getuige. Volgens de informant verhandelde een bestuurder van een Toyota Carina drugs aan de Bonistraat. De sterke arm arriveerde op de aangegeven plaats. De politie heeft eerst zijn speurwerk gedaan voordat zij overging tot aanhouding. Volgens hun waarneming heeft de verdachte iets overhandigd aan een persoon en kreeg daarvoor geld terug. De politie heeft ook de wagen, waarin de verdachte zich bevond en zijn diensten verrichtte, onderzocht. In de auto trof zij een fijnweger, een schaar, verpakte hasj en marihuana en verpakkingsattributen aan.
Volgens verklaring van Grand is hij al drie jaren een zware roker. Hij gaf aan dat de verboden spullen voor zijn eigen gebruik bestemd waren. Hij ontkende drugs  aan de man te hebben gebracht. De sterke arm heeft ook een huiszoeking ingesteld bij de verdachte. Ook daar werden er drugs aangetroffen. De rechter gaf aan dat de politie niets aan het toeval heeft gelaten. Zijn advocaat verzocht de rechter om de verdachte, omdat hij een first offender is, een milde straf te willen opleggen. Volgens de raadsman is er geen sprake van verkoop. Hij vroeg de rechter om zijn cliënt slechts voor het bezit van de drugs te willen veroordelen.
Rechter Albert Ramnewash achtte verkoop wettig en overtuigend bewezen. Dit mede op grond van de waarneming van de verbalisant. Hij legde Grand daarom een straf op van 10 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een geldboete van SRD 1000, subsidiair een maand hechtenis. Dit vonnis was conform de eis van de openbare aanklager, Shanta Mahadew.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!