Soemita: “KTPI zit nog in Megacombinatie”

Ondanks de KTPI met het afzetten van minister Simon Martosatiman van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) niet meer participeert in regering Bouterse en geen uitnodigingen meer krijgt voor het bijwonen van coalitietopvergaderingen, acht Soemita zijn partij volwaardig partner binnen de Megacombinatie en de regeercoalitie. “Wij zijn medeoprichter van MC en hebben duidelijke afspraken gemaakt. Indien de inzichten over onze participatie zijn veranderd, zouden we een schrijven ontvangen”, zegt Soemita.
Zijn partij zet wel vraagtekens achter onder meer de benoeming van minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken op voordracht van KTPI Nieuwe Stijl, onder leiding van geroyeerd KTPI-lid Oesman Wangsabesari. “Het is onduidelijk onder welke noemer de voordracht is geschied.” KTPI zal voorlopig toch niet om duidelijkheid vragen en vindt het ook niet erg dat zij niet meer in de coalitietop participeert. “Het zou best wel kunnen dat Nieuw Suriname, Palu en KTPI binnen de coalitietopvergaderingen worden vertegenwoordigd door NDP.”
Het KTPI-hoofdbestuur is gefocust op de rechterlijke uitspraak in de hoger beroepzaak van Wangsabesari tegen het hoofdbestuur. Op grond van die uitspraak zal de partij zich beraden en verdere stappen ondernemen met betrekking tot de ontwikkeling van KTPI. Sancties/maatregelen tegen parlementslid Refano Wongsoredjo, die ook een eigen fractie in De Nationale Assemblee heeft gevormd, is ook een optie. Ook de hoofdbestuursverkiezingen van KTPI, die begin 2012 zouden worden georganiseerd, is afhankelijk van de rechterlijke uitspraak op 28 juni 2012. “De rechter heeft ons gevraagd om gedurende het rechtsproces af te zien van hoofdbestuursverkiezingen en we hebben ons daarbij neergelegd.” Het is bekend dat Soemita uit eigen initiatief geen behoefte meer heeft aan het voorzitterschap, terwijl Wangsabesari die functie ambieert.

error: Kopiëren mag niet!