Kenneth Braaf: Kampioenschap ligt heel ver voor mij

Het Nationaal  2de klasse biljartkampioenschap is in de eindfase terecht gekomen. Dagblad Suriname sprak met een van de biljarters die over is gegaan naar de volgende ronde, Kenneth Braaf; hij is van biljartclub VOS. ‘Wegens mijn werkzaamheden zie ik dat ik geen kampioen kan worden van de 2de klasse. Als je voor het kampioenschap wil spelen, moet je echt heel hard trainen. Je moet zeker niet een lange tijd niet trainen en wanneer er een toernooi op komst is dan weer snel starten met de training. Zo gaat het helemaal niet. Als je niet traint, merk je het wel  aan jouw spel. Dat ik over ben gegaan is anders, dan strijden voor het kampioenschap. Momenteel zie ik betere biljaters dan mij die kans maken op het kampioenschap. De biljarters van Moengo zijn gewoon beter. Verder voorspel ik dat het kampioenschap dit jaar weer naar Moengo zal gaan. James Soekijad en Rayen Jiwalal  ( huidige kampioen 2de klasse)  spelen momenteel heel goed. “Harold Brewster van biljartclub PWB  is de enige die voor hen roet in het eten kan strooien”, zegt Braaf.
Biljart is een heel leuke sport, maar je moet het constant onderhouden, anders ga je achteruit. Ik doe al 15 jaar aan biljart en zie gewoon dat het biljartsport in Suriname heel veel toekomst heeft. Nieuwe biljarters melden zich aan en er worden ook nieuwe biljartclubs opgericht, waardoor de  toekomst er heel goed uit ziet. In de 15 jaren dat ik biljart is het kampioenschap in de 3de klasse en het semi-kampioenschap in de 2de klasse de hoogste prestatie dat ik tot nog nu toe heb behaald. Ik zal mijn beste spel leveren in de halve finale’, zegt de biljarter van Vos.

error: Kopiëren mag niet!