Ronny Asabina: ‘EU geeft politiek signaal aan Suriname’

De EU geeft met de eenzijdige persverklaring  een politiek signaal aan de Surinaamse regering om de Amnestiewet  in te trekken. Dit zegt BEP-assembleelid Ronny Asabina. De uitkomst van  de artikel 8-dialoog was niet verassend voor de parlementariër. De EU toetst de ontwikkelingen in een lidland op basis van afspraken, wetten en verdragen die internationaal geaccepteerd zijn. Asabina refereert in dit verband naar het mensenrechtenvraagstuk. De afspraken die  internationale organen hebben op dat vlak, golden als norm. Het is bekend dat alle regionale en internationale mensenrechtenorganisaties de Amnestiewet hebben verworpen, zegt Asabina. Het was voor hem daarom ook duidelijk dat de EU terugdraaien van deze wet zou eisen. Op alle andere vlakken is Suriname in het dialoog  positief beoordeeld, behalve op het vlak van de bescherming van mensenrechten. Asabina hoopt niet dat het standpunt van de EU consequenties zal hebben voor de relatie met Suriname.

error: Kopiëren mag niet!