Regering zadelt dr- en rr- leden op met prijscontrole basisgoederen

Tijdens de hearing met de burgers uit Commewijne afgelopen woensdag bleken er veel onduidelijkheden te bestaan rondom de prijzen van de basisgoederen, zoals vastgesteld door de regering. De buurtbewoners hebben hun beklag gedaan dat bepaalde winkels zich niet houden aan de vastgestelde prijzen. Ook de posters, waarop de producten met de prijzen zijn aangegeven, zijn nergens in de winkels te bespeuren.
De regering heeft bij monde van vicepresident Robert Ameerali het voorstel gedeponeerd dat de dr- en rr- leden helpen om de prijzen te controleren.  Ook is aangegeven dat de posters nu duidelijk zichtbaar geplaatst moeten worden en het liefst dichtbij de kassa. Volgens Mohan Chirmoti, ondervoorzitter DR- Commewijne kan de consument hierdoor ook de winkelier controleren. De dr- en rr- leden zijn volgens Chirmoti wel niet bevoegd om acties te ondernemen bij het merken van prijsopdrijvingen. Zij moeten de klacht doorspelen aan de desbetreffende instantie, m.n. de Economische Controledienst van het ministerie van Handel en Industrie. De  vicepresident gaat op vrijdag 8 juni naar Commewijne om zaken te bespreken en deze waar nodig in goede banen te leiden.

error: Kopiëren mag niet!