Nu ook HBO– en academische ICT- opleidingen voor MBO–ers

HenCom-Trai biedt thans meer mogelijkheden aan vroege schoolverlaters op voortgezet onderwijs voor junioren (voj). Deze groep, die een ICT–opleiding op MBO – niveau bij HemCom-Trai kunnen volgen, kunnen nu hogerop. Mike Noersalim, directeur van HenCom-Trai, ondertekende gisteren een samenwerkingsovereenkomst met twee andere opleidingen, namelijk met de International Business School (ODIBS) van professor Radjesh Oedit Doebe en Institute of Management & ICT (IMIT) van Ing. Urwin Staphorst. Vanaf nu bestaat de mogelijkheid dat studenten een vervolgstudie kunnen doen aan de HBO Institute of Management & ICT (IMIT). Na deze opleiding afgerond te hebben, kunnen zij afstuderen als academicus aan ODIBS-International Business School in Suriname. Noersalim vertelt dat de vraag naar deskundigen in de informatie, communicatie en technologie (ICT) sector erg groot is. HemCom-Trai heeft de afgelopen tien jaren 300 techneuten opgeleid.  De vraag is echter groot. Volgens Noersalim hebben veel jongeren belangstelling voor een ICT-opleiding op niveau.
Urwin Staphorst, directeur van IMIT, vertelt dat zeven maanden geleden zijn bedrijf begonnen is en er gelijk 20 inschrijvingen op de eerste dag waren. Professor Rajesh Oedit Doebe verzekert een duurzame ICT-opleiding aan Suriname aan te bieden met een internationaal erkend certificaat. Volgens Staphorst en Oedit Doebe gaan zij beiden ook voor de Surinaamse accreditatie.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!