Minov komt avondstudenten Commewijne tegemoet met schoolbus

Ter tegemoetkoming van de avondscholieren uit Commewijne heeft het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling twee schoolbussen ingezet voor de nachtelijke uren. De bussen worden per heden ingezet. De middelbare scholieren moeten helemaal naar Paramaribo afreizen om de avondscholen te bezoeken. Het gaat om studenten van de Havo, Amto, IOL  en schakeljaar Universiteit. Het is jaren zo geweest dat deze studenten particuliere bushouders betaalden om ze op school af te zetten en op te halen. Vanwege de stijging van de benzineprijs werd de maandelijkse vergoeding, die werd betaald aan de chauffeur, gebracht naar SRD 175.
Volgens jeugdparlementariër Rajiev Ramsahai is het bedrag veels te hoog voor de studenten. De meeste van hen zijn geen werkenden. Er zijn ook gezinnen, waarvan twee tot drie kinderen in de avonduren naar school gaan. Ramsahai werd door de studenten benaderd. Op zijn beurt richtte hij een schrijven aan de toenmalige minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Raymond Sapoen. Ramsahai vertelt dat de behoefte aan een schoolbus zo groot was, dat de studenten zelfs bereid waren om voor een deel mee te betalen. Ramsahai zegt dat hij samen met de studenten heel blij is met het initiatief en dat het niet aan dovemansoren is gezegd. “Er is eindelijk een oplossing gekomen in de vervoersproblemen van de studenten.”  Het inzetten van de schoolbussen kan helpen om de drop-outs terug te krijgen in de schoolbanken. Zij kunnen volgens de jeugdparlementariër nu gretig gebruikmaken van deze mogelijkheid.
Een van de bus heeft als vertrekpunt Ellen, richting Marienburg,. Deze neemt scholieren mee van Nieuw Amsterdam, Lust en Rust en Jagtlust naar Paramaribo. Het tweede vertrekpunt is Zorgvliet, Alkmaar, met studenten van Tamanredjo, Richelieu, Meerzorg en Paramaribo. Studenten die mee willen met de schoolbus,  kunnen zich bij de buschauffeur registreren of contact opnemen met Ramsahai.

error: Kopiëren mag niet!