De voetganger wordt weer het asfalt opgedrukt

Aan de Kwattaweg ten hoogte van de Derde Rijweg, waar de markt gevestigd is, ontstaat op de dagen waarop de markt haar deuren opent en in geval van regenval een enorme chaos. Mensen parkeren hun auto’s langs de weg, terwijl er een prima parkeercomplex is opgezet aan de achterkant van de markt. Tegen betaling van 2 SRD kan men zijn auto aldaar prima kwijt. Maar nee, zoals het zo vaak in ons land het geval is, dient het gemak de mens. Mensen laten hun auto’s gewoon langs de smalle Kwattaweg staan, geen rekening houdend met het feit er aldaar
een RGD-polikliniek is gevestigd, alsook een basisschool en een politiebureau. Gelukkig heeft Dagblad Suriname van het onderhoofd van de H.J.M. Kargi Vishnudattschool begrepen dat de schoolbussen de kinderen achter de markt  komen ophalen en ook ouders zijn verzocht dat te doen. Echter neemt dat niet weg dat zulk gedrag van de bestuurder niet strookt met de algemene beschavingsregels. De auto’s staan geparkeerd waar moeten senioren burgers, die de RGD-poli bezoeken, moeten lopen. Er is geen andere keus dan op het asfalt te lopen.  Op dagen wanneer er markt wordt gehouden, dienen alle betrokkenen in het verkeer met elkaar rekening te houden, anders zal het ongetwijfeld een keer verkeerd aflopen. De overheid zou hierop moeten anticiperen en beleid moeten maken, waardoor de politie de legitimiteit krijgt op hard op te treden tegen overtreders.
Satis Baldewsingh
 

error: Kopiëren mag niet!