Argentinië wil bilaterale samenwerking met Republiek Suriname versterken

Suriname beschikt over economische bronnen  waaronder olie, bos, toerisme, rijst, goud en water, die interessant kunnen zijn voor samenwerking met Argentinië. Dit vertelde ambassadeur Ramlakhan, waarnemend directeur  op het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) aan een Argentijnse delegatie, die momenteel op een oriëntatiebezoek is in Suriname voor het vestigen van een ambassade in ons land, tijdens een werkbespreking op donderdag 31 mei 2012.
Dhr. General Juan Valle Raleig, directeur generaal voor Latijns Amerika op het Argentijnse ministerie van Buitenlandse Zaken, gaf aan dat Argentinië in de meeste Zuid- Amerikaanse landen een ambassade heeft, behalve in Suriname. Door een post te lande te vestigen, kan de bilaterale samenwerking tussen beide landen versterkt en verder uitgediept worden. Volgens waarnemend directeur Ramlakhan mag de Argentijnse delegatie rekenen op de volle ondersteuning van de Surinaamse zijde tijdens hun voorbereidingen. Tijdens de bespreking is er ook gesproken over een overeenkomst voor technische samenwerking en herhaalde Suriname de ondersteuning aan Argentinië met betrekking tot de Malvinas-eilandenkwestie.
Suriname en Argentinië  zijn op 23 juni 1977 diplomatieke betrekkingen aangegaan. In 2005 werd er een overeenkomst getekend betreffende vriendschap en samenwerking. Vervolgens werd er in  2011  een visumafschaffingsovereenkomst getekend voor houders van diplomatieke en officiële of dienstpaspoorten.

error: Kopiëren mag niet!