45 kg marihuanazaak vandaag voor de rechter

In de zaak, waarbij de agenten van politiepost Klaaskreek 45 kg marihuana hadden onderschept, zijn drie personen aangehouden. Advocaat Guno Rijssel geeft Dagblad Suriname te kennen dat deze zaak vandaag door rechter Marie Mettendaf wordt behandeld. In deze zaak worden twee van de verdachten, K. en M., juridisch bijgestaan door Rijssel. Het is de advocaat gelukt om bij de voorgeleiding bij het Openbaar Ministerie K. vrij te krijgen. Ten aanzien van M., die als bijrijder in de passagiersbus zat, besliste de rechter-commissaris dat de inverzekeringstelling rechtmatig was; hij kreeg daarom 30 dagen verlenging. De raadsman heeft ten aanzien van M. het verzoek ingediend  op basis van artikel 54a Wetboek van Strafvordering. Dit verzoek houdt in dat een andere rechter de zaak verder zal onderzoeken. Immers kan in dit stadium niet bewezen worden dat de drugs aan M. toebehoort. De derde verdachte is een cliënt van advocaat Benito Pick. Zijn inverzekeringstelling is ook op rechtmatigheid getoetst.
De marihuana werd in een passagiersbus aangetroffen die richting Paramaribo ging. Volgens de politievoorlichting heeft de pas opgezette politiepost te Klaaskreek met deze drugsvangst haar nut bewezen.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!