Volgende zitting waarschijnlijk uitspraak in moordzaak

Een Chinese man, die ervan verdacht wordt zijn chef middels messteken van het leven te hebben beroofd, blijft aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder 15 jaar gevangenisstraf tegen hem geëist. Advocaat Lygia Palmburg gaf aan Dagblad Suriname te kennen dat de openbare aanklager haar tweede beurt schriftelijk heeft overhandigd. Op de volgende zitting zal de raadsvrouw ook schriftelijk dupliceren. Zij vindt dat de verdachte niet met voorbedachte rade het feit heeft begaan. Zij vroeg rechter Maytrie Kuldipsingh om een zodanige correctie te laten volgen dat de verdachte heel binnenkort terug naar China mag afreizen.
De raadsvrouw gaf aan dat de verdachte geen bezoek in het cellenhuis krijgt. Hij heeft immers geen familie in dit land. Het was zelfs zo erg dat de verdachte geen kleding had om in het cellenhuis aan te trekken. De advocaat heeft toen spullen voor hem aangeschaft. De verdachte heeft slechts een keer bezoek gehad van een ambtenaar van de Chinese ambassade. Ook de werkgever van de verdachte heeft hem in de steek gelaten, omdat hij verdacht wordt van moord.
De advocaat typeert dit als moderne slavernij.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!