Promotie twee clubs van 1 lidbond samen geen nieuwigheid

Dit jaar zijn er opvallend veel lidbonden die haar vertegenwoordigers in het Lidbondentoernooi zien overgaan naar de volgende ronde. Zo is de Coronie Sportbond (CSB), Livorno Sportorganisatie (LSO), Lelydorp Sportbond (LSB), Para Sportbond (PSB), Brokopondo Sportbond (BSB), Albina Sportbond (ASB), Kwatta Sportbond (KSB) en de Nieuwe Generatie Voetbalbond (NGVB). Van de 19 lidbonden die hebben meegedaan, hebben 7 helemaal geen vertegenwoordigers meer in de tweederonde. Vier bonden zijn alleen met haar kampioenen aanwezig in de kruisfinales. Van 8 lidbonden zijn zowel de kampioen als semikampioen doorgestroomd.
Ashok Bainath Shah van het SVB-secretariaat legt uit dat er eerder lidbonden waren, van wie beide vertegenwoordigers in dezelfde competitie zijn gepromoveerd naar de Topscetie. Uit het toenmalig Randdistrictentoernooi zijn in het jaar 1979 Amarjoti en Mipro van de Kwatta Sportbond samen gepromoveerd naar de SVB Eersteklasse. In 1984 herhaalde Grantjie Boys en Inter Maretraite van de NGVB dat, terwijl in 1986 De Rest en Vasas vanuit de Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond (SVCB) de Eersteklasse bereikten. Van het Interdistrictentoernooi kwamen in het jaar 2005 de ploegen van SV 2000 en SV Notch als vertegenwoordigers van de Moengo Sportbond de Topsectie binnen. Vermeldenswaard is dat uit de Rand- en Interdistrictentoernooi, toen nog apparte toernooien, er elk 2 verenigingen promoveerden naar de Topsectie. Immers, de Hoofdklasse en Eersteklasse bestonden toen uit elk 14 ploegen.
Zeven jaar geleden werden beide toernooien gefuseerd tot 1 toernooi.  Ook de Topsectie werd teruggebracht naar 10 ploegen per klasse. Sinds toen promoveren 2 ploegen naar de Topsectie. Het is in het nieuwe opzet van het Lidbondentoernooi geen enkele bond gelukt om dit te herhalen. De kans bestaat dat dit jaar weer twee ploegen van een lidbond samen promoveren naar de Topsectie.

error: Kopiëren mag niet!