Moordzaak Sardjoe: Getuigen verklaren dat verdachte zich normaal gedroeg

De verloofde van de verdachte Charles A. getuigde in de moordzaak van Latnawatie Sardjoe. Zij gaf aan dat haar vriend op 18 juli 2011, de dag van de moord, zich normaal heeft gedragen. Zij wist dat Charles tegelijk werkzaam was op twee plaatsen, namelijk bij Casas en bij Oase. Zoals altijd belde Charles zijn verloofde ‘s morgens op om te melden waar hij die dag zou zijn. Aan zijn verloofde deelde Charles mee dat hij op die bewuste dag bij Casas zou werken. Maar de verdachte had juist verlof genomen bij Casas. Later op de dag rond 18.00 uur is de verdachte samen met zijn verloofde ergens uit geweest. De vriendin gaf aan dat zij daarbij niets verdachts heeft opgemerkt. De verdachte gedroeg zich normaal. Wat de vriendin wel wist te vertellen, was dat Charles wat geld op zak had. Pas de volgende morgen kreeg de verloofde een telefoontje, waarbij gezegd werd dat Charles was aangehouden op verdenking van moord. De vriendin vertelde verder dat Charles een diepvriezer had gekocht. Zij waren van plan over twee maanden te trouwen. De vriendin schrok heel erg toen zij hoorde dat Charles geld schuldig was bij Oase. Voor de vriendin is dit alles een verrassing. Zij kon op dat moment niet vertellen of Charles schuldig was of niet. Wat zij wel vreemd vond, was dat de verdachte steeds vaste werktijden had, doch dit nimmer aan zijn vriendin had verteld.
Naast de vriendin werden twee collega’s van Charles gehoord. De twee getuigen zijn een echtpaar. De man is werkzaam bij Oase en de vrouw is werkzaam bij Casas.  Op 18 juli bracht de man zijn zoon naar school. Hij zag Charles richting Doekhiweg rijden. Of er iemand met Charles erbij was, heeft de man niet gezien. Hij wist dat Charles op 18 juli met verlof was. Pas de volgende dag zag de man Charles rustig aan het werk komen. Er was niets bijzonders aan Charles te merken. Hij gedroeg zich als gewoonlijk. De vrouwelijke collega verklaarde dat Charles op 18 juli rond 9.00 uur aan het werk bij Casas was gekomen. Zij had de deur voor Charles opengedaan. Ook zij gaf aan dat Charles gewoon normaal was als al die andere dagen. Rechter Daniëlle Karamatali stelde deze zaak uit. Charles blijft aangehouden.
Saskia Bandhan           

error: Kopiëren mag niet!