Delen La Vigilantia zonder water

Het gebied La Vigilantia kampt sinds een maand zonder goed stromend drinkwater. De enige uurtjes waarin er wel water is, is nutteloos. Pas in de avonduren valt er op gezette tijden wat water uit de kraan, maar deze is niet te drinken. Er valt vies en roestig water uit de kraan. De bewoners ondervinden heel veel ongerief. Voor drinkwater zijn zij aangewezen op de regen. “Gelukkig dat wij nu in de regentijd zitten”, zegt een buurtbewoner zuchtend. Zij vragen zich af hoe lang zij nog onder deze omstandigheden moeten leven.
Edmund Blufpand, de PR-officer van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), zegt dat dit gebied in de overgangsfase is van het SWM. Het was een verzorgingsgebied van de Dienst Watervoorziening en de SWM is sinds kort bezig met de overname van dit gebied. Er moet in dit proces van overname een aantal werkzaamheden uitgevoerd worden. Blufpand weet dat niet alle delen van La Vigilantia zonder water zitten. Het zou volgens hem wel kunnen dat er delen zijn waar er geen water is of waar de waterdruk slecht is. Het zou goed zijn dat de bewoners de klachten doorspelen aan de SWM, zodat er onderzocht kan worden waaraan het ligt.

error: Kopiëren mag niet!